Bemutatkozás

Fontos számomra az események hangulatának valósághű visszaadása,
az érzelmek kifejezése, a megrendelők elégedettsége, a rendelkezésre álló
fények legjobb kihasználása, a legszebben, legérdekesebben, leglátványosabban,
kreatív és egyedi módon bemutatni mindent, ami a lencsém elé kerül.
 
Célom, hogy olyan különleges fotográfiákat készítsek, amilyeneket csak nálam kaphattok meg, másnál nem.
 
Ezért fejlesztem folyamatosan a tudásomat és a technikámat.
Mindezt teszem sokéves tapasztalattal (1991 óta a szakmában), a lehető
legjobb professzionális csúcstechnikával gyönyörű színekkel lenyűgöző,
briliáns képekkel, sok munkával, hogy a legjobbat tudjam adni.

Ez a munkám, a hivatásom és az életem.

    Már gyerekkoromban (1983-ban) 12 évesen kezdtem érdeklődni a fotózás iránt. Édesapám nagyon szeretett fotózni, és saját maga hívta elő és dolgozta ki otthon a filmeket, nagyította a papírképeket. Engem akkor ragadott meg ez a csodálatos dolog, amikor láttam a piros lámpa fényénél a "sötétkamrában" kibontakozni a képet a fehér papíron szinte a "semmiből". Ezek után, már a képrögzítés is érdekelt, és egyre többet fotóztam ismerősöknek, barátoknak, rokonoknak, majd saját magam dolgoztam ki a képeket otthoni "laboratóriumomban". Az érettségi után nem volt számomra kérdés, hogy a fényképészetet választom szakmámnak, és a továbbtanulást is így választottam.

    1991-ben végeztem el  Budapesten a FÉNYKÉPÉSZ szakvizsgát. Először a Határőrségnél voltam fotós beosztásban, majd a Kisalföld megyei napilap fotóriportere voltam. A vállalkozásomat 1999-ben alapítottam. Ezalatt, már mellékállásban vállaltam több esküvőfotózást, esemény-, rendezvény-, konferencia-, épület-, gyerek-, és egyéb más fotózásokat.
    A tanuló időt nem számolva immár 1991 óta dolgozom a szakmában. Azóta nagyon sokat tanultam, (jelenleg is folyamatosan képzem magam) fejlődtem, ahogy a technika is fejlődött a fotózás terén.
    Évente 20-30 párnak készítem el az esküvői fotóit. Ezidáig több, mint 500 esküvőt fotóztam.

   Sokan vállalnak esküvői fotózást, viszont kevesen teszik ezt igazán profi, művészi szinten. A munkáim közül ez a legkedvesebb számomra, és ebben látom a legtöbb kihívást, változatosságot.
    Maximalista vagyok, nem csak a fotózásban, az utómunka és retus területén, hanem a technikai háttér és a felszerelésem terén is. Nem sok fotós dolgozik ilyen csúcstechnikával: Felszerelésem, technikám.
    A képek minőségét a fényképészeti tudáson kívül azzal biztosítom, hogy ellentétben az átlagos esküvői fotósokkal, akik olcsó felszereléssel dolgoznak, én több millió forintos fotó-, világítás- és számítástechnikával rendelkezve vonulok ki minden egyes helyszínre. A megfelelő képminőséget ugyanis csak drága, nagy fényerejű optikákkal, fényképezőgép vázakkal és feldolgozó kapacitással lehet elérni. (Felszerelésem/technikám)

    A képeimet igen gondos utómunka után adom ki a kezemből, ez az átlagos hétvégi fotósoknál elképzelhetetlen. Az utómunka ugyanis az esküvői fotózás több, mint 70%-át teszi ki. A kiválasztott nyers fotók laborálása, utólagos digitális feldolgozása, retusálása, fehéregyensúly-, kompozíció-, bőrszín-, képkivágás- és perspektíva-korrekció, fotókönyv szerkesztése mind, mind nagy szakmai tudást, türelmet, időt és tapasztalatot igényelnek.
 
    Alapító tagja vagyok a Soproni Fotóművészeti Körnek. Országosan több pályázaton, kiállításon fogadták el és állították ki a képeimet. Eddig négy egyéni kiállításom volt, és több közös kiállításon szerepeltem a Körrel.

    Fő területeim az ESKÜVŐ FOTÓZÁS, óvodák, általános iskolák, tabló és ballagási fotózás, valamint RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK és egyéb céges események, reklámok fotózása.
 
Hajdú László
fotográfus, fotóriporter, esküvőfotós